Geplaatst door op

Pruttel de pruttel


Vandaag de eerste jam van het jaar gemaakt, mooi op tijd om gewoon door te kunnen eten van de eigen jam: het laatste potje mispel-sleedoornjam van vorig jaar is bijna op. Ondertussen is de aardbeien-oogst met een vergiet per dag goed op gang. Gecombineerd met zwarte- en rode bessen heeft dat 12 potjes jam opgeleverd.

Recept:
Fruit met scheut water en wat citroensap koken, suiker toevoegen naar smaak, ik doe -uit de losse pols- 300 gr suiker op 1 kg fruit, zakje geleermiddel toevoegen, nog even doorkoken, in de voorverwarmde potjes doen -bv in de afwasmachine-, goed vullen, deksel erop en omgekeerd laten afkoelen.

De etiketten  heeft Johan geprint op gewoon papier en met melk op de potjes geplakt, dat blijkt prima lijm te zijn.

1 opmerking:

charlotte zei

Deze trouwens ook! Ik ga gauw nog wat aardbeien uit onze tuin plukken, maar een vergiet vol heb ik niet!

Een reactie posten