Geplaatst door op

Reepaté

De buurman kwam langs, dit keer met een stuk reefilet en -lever. Nu zijn we allebei niet zo dol op gebakken lever, dus na wat googlen naar een alternatief recept, werd het plan er een paté van te maken. Het resultaat is érg lekker en bovendien bijna helemaal 'van het land': kosten +/- €1,50 aan 1 ei en reepjes spek en scheutje calvados.

Bij deze het recept voor de liefhebbers:
Uitje, knoflook, eekhoorntjesbrood (zelf geplukt in de herfst en ingevroren) roerbakken, zout, peper,  thym, rozemarijn, jeneverbessen en scheut Calvados erdoor, poosje smoren.

Flink wat walnoten kraken (ook van de buurman gekregen) en roosteren .

Reelever en reefilet (het was 800 gr) in de keukenmachine fijnmalen, 1 ei erdoor, roerbak mengsel en walnoten erdoor. Een scheutje magische Pontacksaus (geheim recept, bij volle maan gemaakt) erdoor en geheel mixen.

Cakevorm bekleden met spek, mengsel erin gieten en ook de bovenkant bekleden met spek. 2 uur au bain marie in de oven op 180gr.