|
Vóór het roken |
We krijgen van de buurman regelmatig verse forel. Dat is natuurlijk erg aardig en potentieel lekker, ware het niet dat we beide niet zulke viseters zijn. Er is dan ook wel eens -een heel enkele keer- een visje in de bakjes van de poezen terecht gekomen. Nu is gerookte vis een ander verhaal: vast wél erg lekker. Van haar lieve moeder heeft Eveline onlangs het felbegeerde rookoventje gekregen. En toevallig kwam buurman gisteren langs met 2 verse vissen.
|
Gerookt |
Vandaag de proef op de som genomen en de forellen gerookt. Dat blijkt
bijzonder simpel: één eetlepel houtzaagsel op de bodem van het oventje -eigenlijk is het gewoon een bakje- op het gas zetten,
wachten tot het begint te roken, deksel dicht en een half uur op een
zacht pitje laten staan. Het resultaat is een prachtig en heerlijk
gerookt visje -zeker voor herhaling vatbaar.
Helaas, poezen.