Geplaatst door op

Statuut 25 sub c, article 1-3

Vanmorgen zijn we naar een bijeenkomst in de 'salle de fêtes' van Le Sap geweest, waar we door een naburige boer voor waren uitgenodigd. Het was een 'cocktail buffet' georganiseerd door de lokale bank en begon om half 11. De zaal zat vol met alle 'retraites' uit het dorp en het feest begon met toespraken van de notabelen, die achter een tafel vooraan zaten. Tot onze schrik begon het forum met het voorlezen van 30 gewijzigde statuten, de financiële cijfers, gevolgd door de administratieve aangelegenheden. Omdat het een coöperatieve bank is, kon over alles worden gestemd, maar de aanwezigen waren duidelijk niet gekomen om gebruik te maken van hun inspraakrecht. Tussendoor nog een film met het jaaroverzicht van 2009, waaronder het nieuws dat Micheal Jackson was overleden. Daar keken een aantal lokale boeren toch van op. Tot slot was er ruimte om vragen te stellen, maar omdat er nog steeds geen enkele reactie uit de zaal kwam, stelde het forum zelf maar de vragen.  De zaal was gevuld met het vooruitzicht van een stevige lunch, de tafels stonden gedekt klaar en de etensgeuren dwaalden al door de zaal. Toen het panel om één uur nog steeds vragen aan zichzelf aan het stellen was, hebben wij stiekem de zaal verlaten...

Vanavond hebben we een leuker uitje: dan gaan we eten bij Elly en Ton van www.lasauvagere.nl, Nl'ers hier in de buurt, die oa kookcursussen geven!

PS: Update over de zaailingen: inmiddels is al het zaad opgekomen, dus ook de tomaat, courgette, komkommer en basilicum. Eveline heeft de rode- en boter-sla, groene kool en spruitjes al verspeend. Het is buiten overdag al lekker zonnig en warm, maar 's nachts vriest het nog, dus er kan voorlopig nog niks naar buiten.