Geplaatst door op

Vlierbessenwijn

Album weergeven
Terwijl buiten de vlier krombuigt onder de rijpe vlierbessen,  heb ik oogst van vorig jaar gebotteld: als vlierbessenwijn. Vlierbessen zijn rijk aan tannine, dus de wijn moet nog een aantal jaar liggen om te rijpen. Natuurlijk heb ik het tijdens het bottelen ook al geproefd: niet verkeerd. Maar goed, ik ben misschien bevooroordeeld.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Johan en Eveline,

Ziet er professioneel uit met het etiket van Domaine La Sapience.
Alleen je mag het géén "Vin" noemen, want dat woord mag uitsluitend worden gebruikt als alcoholische drank gemaakt van druiven!

Jan

Eveline zei

Het heet ook 'Vin de sureau' en dat betekent Vlier(bessen)wijn!

Berend Peter zei

Beste mensen,

Al een paar jaar terug kwam ik bij toeval bij LA SAPIENCE terecht. Nu op zoek naar nieuwe vlierbessenwijn recepten kom ik jullie blog weer tegen. Ook ik heb gisteren flessen gevuld met een vliermengsel van vorig jaar, dat was een recept met rozijnen en gember als smaakmakende toevoegingen. Het is een heerlijk 'portachtig' drankje geworden. Uit 2009 staat er nog steeds een mandfles vol met pure vlier, maar de smaak bevalt mij nog niet. Twintig jaar terug maakte ik eens een vlierbessenwijn waarvan je na het drinken van één glas zo je bed in rolde. Die voorraad was dan ook snel op!
Naast vlier staan er ook nog mandflessen vol met appel, pruim, kwee en druivendrankjes. Van de druiven is het mij nog nooit gelukt iets lekkers te maken, zal wel aan het soort liggen. De beste resultaten behaal ik met recepten van C.J.J.Berry uit zijn boekje ZELF WIJN MAKEN, na allerlei uitstapjes kom ik toch steeds weer bij hem terug.
Wat voor recept volgen jullie?

Wat een flauwekul trouwens om alleen gefermenteerd druivensap als VIN te mogen betitelen. Dat is voor mijn idee een HOLLANDS fabeltje, Appelwijn is ook iets anders dan Cider.

Zie voor mijn verrichtingen:

berendpeter.blogspot.com/2009/09/v-l-i-e-r-b-e-s-s-e-n-w-i-j-n-in-de.html

Een reactie posten