Geplaatst door op

Sûkerbôle (suikerbrood) maken

Om de één of andere reden had ik plotseling zin in sûkerbôle (suikerbrood). Nou is dat hier in Frankrijk natuurlijk niet te krijgen dus moest ik het zelf maken...

Ingredienten : 350 gr bloem, 150 ml lauwe melk, een paar scheppen suiker, 1 zakje gist, snufje zout, 2 lepels gembersiroop, 20gr boter, een losgeklopt ei, 150 gr parelsuiker en wat kaneel.

Als je géén parel- of greinsuiker hebt kun je 150 g gewone suiker met wat kaneel op een snijplank strooien en er zo'n 2 eetlepels water overheen sprenkelen. Roer het dan in grove stukken en laat het drogen. Ik maak het deeg meestal in de broodbakmachine: eerst de melk erin, dan de rest van de ingrediënten erbij (behalve de parelsuiker de kaneel en een lepel ei) . Programma voor alleen deeg maken kiezen. Smeer een broodvorm (25 cm) in met boter en bestrooi met deze met wat suiker. Kneed met de hand de parelsuiker en de kaneel door het deeg en leg het in de bakvorm. Laat het nog een half uurtje rijzen, bestrijk het met de rest van het ei en strooi er nog wat suiker over. Na een goed half uur bakken op 200 graden heb je een overheerlijk suikerbrood !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten