Geplaatst door op

Etiketten maken

Met al die bessen, aardbeien en frambozen produceren we heel wat jam en het is natuurlijk erg leuk om al die potjes met een eigen etiket te versieren. Nou kun je die etiketten natuurlijk kopen maar het is heel eenvoudig (en vele malen goedkoper) om ze zelf te printen.
Wat heb je nodig: een printer, gewoon papier (gekleurd papier of pakpapier mag natuurlijk ook), een beetje melk en een kwastje.
 Ontwerp nu met een willekeurig programma (een tekenprogramma of gewoon Word) een passend etiket. Omdat je er géén 1000 tegelijk hoeft te bestellen kun je de etiketten helemaal personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan de productiedatum of zet er een persoonlijke boodschap op als je de jam cadeau wilt geven. Kopieer je ontwerp het benodigde aantal malen zoals hiernaast en print het uit.
Knip de etiketten vervolgens netjes uit.
Als je de hoekjes een beetje rond maakt blijven ze nog beter zitten.
Zet alles klaar om ze op de potjes te plakken.
Als lijm gebruiken we gewoon een beetje melk. Plakt prima en is weer heel makkelijk zonder lijmsporen van de potjes te verwijderen.

Doop je kwastje flink in de melk...
... en smeer de achterkant van de etiketten flink in, het papier mag goed vochtig worden.
Plak nu het 'natte' etiket op het potje jam, strijk het glad en laat het even drogen.
en klaar is Johan...

2 opmerkingen:

Ramona zei

Wat leuk gemaakt zeg! Nooit geweten dat het zo gemakkelijk kon gaan als wat ik nu heb gezien. Vraagje, blijft het nu goed plakken?

Jurjen B. zei

Ik gebruik voor het opplakken van de etiketten gewoon een Pritt-lijmstift. Werkt super!

Een reactie posten