Geplaatst door op
Vlierbloesemsiroop
Omdat dit recept ons al een paar jaar goed bevalt, heb ik dit jaar een grote hoeveelheid gemaakt: zo’n 16 liter. De vlier bloeit ook schitterend dit jaar, dus aan bloesem geen gebrek.
Het recept is als volgt: pluk mooie rijpe schermen, zonder bruine bloemetjes ertussen. Een pan vol, vul dat aan met water, zodat de schermen onder staan. Dan 2 uur laten koken. Ondertussen de flessen schoonmaken, bv met kokend water uitspoelen. Dan het vlierkooksel zeven. Citroensap erbij, ongeveer een halve citroen per liter, suiker erbij, een halve kilo per liter en citroenzuur erbij, een eetlepel per 2 liter. Goed roeren en aan de kook houden, zodat alles oplost. En dan voorzichtig in de voorverwarmde flessen gieten. Goed vol doen en luchtdicht afsluiten.
Etiketten erop (met dank aan La Sauvagère!) Blijft maanden goed, ook ‘s winters drinken we nog vlierbloesemlimonade.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Lijkt me heerlijk om dit zelf te maken.
Een reactie posten